Notariële akten

Het Stadsarchief Rotterdam beheert de notariële archieven over de periode 1585-1935. Een gedeelte hiervan kunt u direct doorzoeken.

Notariële akten

Bibliotheek
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Boek
2183 Mobiliteitsplan Feyenoord City
Vervaardigers:
Cluster Stadsontwikkeling/ OMA (Office for Metropolitan Architecture)/ Feyenoord Rotterdam
Auteurs:
Stadsontwikkeling Rotterdam, Feyenoord, OMA
Plaats van uitgave:
Rotterdam
Jaar van uitgave:
2016
Uitgever:
Gemeente Rotterdam
Documentsoort:
Publicatie
Annotatie:
In het Masterplan Feyenoord City wordt invulling gegeven aan de verdere ontwikkeling van de Stadiondriehoek en het gebied ten westen van de Veranda. In de door het college van B&W vastgestelde gemeentelijke gebiedsvisie Stadionpark (september 2016) staat naast een nieuw en groter stadion, woningbouw, sport gerelateerde voorzieningen en een te ontwikkelen Sportcampus. Met een breed programma aan activiteiten in dit gebied is een mobiliteitsplan een vereiste. Concrete doelen voor het mobiliteitsplan zijn: het faciliteren van de gebiedsontwikkeling Stadionpark en het beperken van de huidige overlast.
Analoog/Digitaal:
Digitaal
Geografische namen:
 
 
 

Veelgestelde vragen

Een notaris is een openbaar ambtenaar. Die mag bepaalde officiële akten maken. In deze akten worden afspraken wettelijk vastgelegd. Er bestaan veel verschillende notariële akten. Bekende voorbeelden zijn het testament en de huwelijksvoorwaarden.

In notariële akten staat veel informatie over het verleden. Zo staat in testamenten belangrijke informatie over familieverhoudingen of bezittingen.

In een notariële akte is ook te zien of personen konden schrijven. Kon iemand niet schrijven, dan ondertekende die persoon vaak met een kruisje.

In de Informatie notariële akten is te zien van welke notarissen notariële akten aanwezig zijn.

Voor de periode 1585-1842 zoekt u in de database op de website of in de papieren index op de studiezaal. Voor de periode na 1842 gebruikt u de repertoria van de notarissen. In het repertorium staan beschrijvingen van de akten en nummers. Hiermee kunt u de gewenste akte vinden.

Inzien van het notarieel archief 1585-1811 kan deels via de website (voor de oudste 500 inventarisnummers) en deels via de microfiches op de studiezaal. De periode 1811-1935 is op microfiche te lezen of kan worden aangevraagd.

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.