Beginnend onderzoeker
Hebt u hulp nodig bij het raadplegen van bronnen, dan maken onze studiezaalmedewerkers u wegwijs.

Inzien van stukken
Een aantal documenten kunt u direct op de studiezaal inzien, zoals naslagwerken, kleine afdrukken van foto’s van het vrije volk en foto’s van straten. Ook microfiches met daarop de burgerlijke stand kunt u direct zelf - met behulp van onze leesapparaten - raadplegen. Op de studiezaal is apparatuur aanwezig waarmee u zelf kosteloos scans van microfiches kunt maken.

Bestellen van kopieën
Als u kopieën bestelt, kunt u die nog dezelfde dag meenemen. Dat geldt ook voor kopieën van bouwtekeningen. Bij grote aantallen maken wij graag een afspraak met u over de levering.

Bestellen van digitale reproducties
De leveringstermijn voor digitale reproducties is tien werkdagen. Bij een spoedbestelling is dat vijf werkdagen. Bij grote bestelaanvragen maken wij graag een afspraak met u over de levering.

Verzoeken om informatie
Wij handelen uw vraag of verzoek binnen drie weken af. Als u ons een e-mail met verzoek om informatie stuurt, krijgt u binnen één werkdag per e-mail een ontvangstbevestiging of een behandelingsbericht retour. Als u ons schriftelijk benadert, krijgt u binnen vijf werkdagen van ons een ontvangstbevestiging of een behandelingsbericht. Indien deze termijnen onverhoopt niet gehaald worden, sturen wij u daarover bericht.

Correctieverzoeken
Indien u een verzoek tot correctie stuurt van een akte in Zoeken op personen, kijken wij hoe de gegevens vermeld staan in de originele akte. Als de gegevens in onze database daarvan afwijken, corrigeren we die. U krijgt geen reactie van ons dat de correctie is doorgevoerd. Wijzigingen worden binnen drie weken verwerkt in Zoeken op personen.

Telefonische bereikbaarheid
Het stadsarchief is tijdens de openingsuren altijd direct bereikbaar. Bij afwezigheid van een medewerker zult u uiterlijk de volgende dag door de desbetreffende medewerker of diens collega teruggebeld worden.