Een nieuw Stadhuis

Op 1 september 1920 wordt de raadzaal van het nieuwe stadhuis aan de Coolsingel voor het eerst in gebruik genomen. Zelden brengt het ontwerp van een gebouw zoveel commotie teweeg als dat van het Rotterdamse stadhuis. Ook de locatie van is omstreden. Een hele volkswijk moet ervoor gesloopt worden.

Repatriëring uit Indië (1945-1968)

Op 15 augustus 1945 geeft Japan zich over. De Tweede Wereldoorlog is ten einde. Voor Nederlands-Indië is dat het begin een nieuwe periode vol chaos en geweld, die het vertrek inluidt van duizenden inwoners. Velen van hen zetten in Rotterdam voor het eerst voet op Nederlandse bodem.

De Zomer van 1970

Van mei tot september 1970 brengt de Manifestatie C70 allerlei evenementen naar de binnenstad. Ook krijgt Nederland zijn eigen Woodstockfestival in het Kralingse Bos en wint Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europacup 1. Kunstenaars en actiegroepen laten steeds luider van zich horen.

Fotograaf Ferdinand Grimeyer

De Rotterdamse amateurfotograaf Grimeyer (1894-1989)  werd vooral gekend door zijn foto's die hij in de Tweede Wereldoorlog maakte van de geschonden stad.

Floriade van Rotterdam

In 1960 was Rotterdam het decor van de eerste Floriade van Nederland. De internationale tuinbouwtentoonstelling trok in zes maanden tijd ongeveer 4 miljoen bezoekers.

Joh. (Jan) Verheul

Jan Verheul (1860-1948) stelde zijn werkzame leven in dienst van de schoonheid van Rotterdam en omgeving. Hij deed dit in de rol van architect, politicus, schrijver en tekenaar.

Pim Fortuyn

Informatie over leven en werk van Pim Fortuyn (1948-2002) met verwijzingen naar literatuur en bronnen.

Heilige Geesthuis

Informatie over het Heilige Geesthuis Rotterdam (ca. 1434-1972), een van de oudste 'verzorgingstehuizen' van Nederland.