De stadstekenaars van Rotterdam hebben hun eerste tekeningen afgerond. Op 12 september kwamen de drie kunstenaars - Cox Janssens, Isra Paez en Kay Hessels- naar het Stadsarchief om hun werk aan de jury te presenteren.

De jury – bestaande uit Hugo Borst (kunstliefhebber- en verzamelaar), Shehera Grot (Kunsthal), Ove Lucas (CBK Rotterdam), Jantje Steenhuis en Wanda Waanders (Stadsarchief) was blij verrast met de eerste resultaten.

De komende weken maken de kunstenaars hun andere tekeningen af en gaan collega’s van het restauratieatelier in het Stadsarchief het inlijsten verzorgen. Daarna verhuizen de in totaal twaalf tekeningen voor twee maanden naar de Kunsthal. Vanaf 8 november kan iedereen ze daar in een speciale tentoonstelling gaan bekijken.

Het geven van opdrachten aan kunstenaars past in een langere traditie van het Stadsarchief. In een korte filmpje op Rijnmond kijkt een van de ‘oude’ stadstekenaars terug hoe hij in de jaren tachtig en negentig tekeningen in opdracht van het archief maakte. Na veertig jaar gaat Rein van Kralingen met Rijnmond terug naar het archief om in het depot zijn tekeningen terug te zien.