In oktober bestaat Stadsarchief Rotterdam 165 jaar. Dit vieren we met verschillende leuke activiteiten voor jong en oud. We nodigen je van harte uit om kennis te maken met het archief. Ontdek wat we bewaren en verzamelen van de Rotterdamse geschiedenis, misschien wel jouw geschiedenis. Jouw verhaal begint in het stadsarchief. 

Vanaf 22 oktober: Tentoonstelling
Wat heeft het archief in 165 jaar allemaal verzameld? De tentoonstelling Stadsarchief Rotterdam 165 jaar. Persoonlijke favorieten in Beeld geeft een kijkje in de collectie. Ook vertellen we in het kort de geschiedenis van het stadsarchief. 

Iedere dag van 9.00 – 17.00 te bezoeken in de hal van het stadsarchief, Hofdijk 651,

22 oktober: Rotterdamse burendag
Heb je altijd al willen kijken in het depot van het archief? Dit is je kans! Tijdens de burendag kun je onder begeleiding één van de drie depots bezoeken. Laat je overdonderen door de grootte en de veelzijdigheid van de collectie. Of maak kennis met de diensten van de studiezaal, kom gluren bij beeld en geluid of neem een kijkje in het restauratieatelier. In de studiezaal worden ook boeken verkocht.
Kom je gezellig langs? Wij zorgen voor de koffie.

Zaterdag 22 oktober van 10.00 – 14.00 uur, Hofdijk 651. Gratis.
Tijden rondleidingen: 10.15, 11.15, 12.15 en 13.15 uur

25 oktober: Lunchlezing
Wist je dat het archief ook in het Schielandshuis heeft gezeten? De stadsarchivaris Jantje Steenhuis geeft op dinsdag 25 oktober een lunchlezing over de geschiedenis van het stadsarchief. Zij neemt je mee naar de verschillende locaties waar het stadsarchief was gevestigd, ze vertelt over het ontstaan en het groeien van de collectie en 
over het belang van een archief.  Neem je boterham mee en luister naar het verhaal
van Jantje.

Dinsdag 25 oktober van 12.00 – 13.00 uur, Hofdijk 651. Gratis.
Aanmelden via: educatiestadsarchiefDV@rotterdam.nl 

Kijk hier voor de themapagina over de geschiedenis van het stadsarchief.

26 oktober: Kinderatelier
Zoek je nog een leuke kinderactiviteit voor de herfstvakantie? Kom langs en leer je eigen boekje binden, vergulde letters maken of papier scheppen. Het wordt een gezellige middag.

Woensdag 26 oktober van 13.00 – 16.00 uur, Hofdijk 651. Gratis.
Aanmelden via: educatiestadsarchiefDV@rotterdam.nl