Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
109-1 Bouw van de Rotterdamse Bank aan de Coolsingel, gezien vanaf de Spinhuisstraat (vanaf 1953 Beursplein). Rechts de Van Oldenbarneveltstraat. Op straat diverse voetgangers en een auto, links is nog net het standbeeld van Erasmus zichtbaar.
Nummer:
109-1
Beschrijving:
Bouw van de Rotterdamse Bank aan de Coolsingel, gezien vanaf de Spinhuisstraat (vanaf 1953 Beursplein). Rechts de Van Oldenbarneveltstraat. Op straat diverse voetgangers en een auto, links is nog net het standbeeld van Erasmus zichtbaar.
Datering:
26-02-1947
Toegangsnummer:
4204
Collectie:
Dienst Gemeentewerken / Dienst Gemeentelijke Gebouwen (DGG)
Vervaardiger:
Fototechnische Dienst Rotterdam ( Gemeentewerken, Openbare Werken )
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Annotatie:
De bouw was al begonnen in 1941, maar lag vanaf 1942 stil wegens een bouwstop, en werd na een tijdelijke ontheffing definitief gestaakt op 11 mei 1943.
Downloadbaar:
Ja
Onderwerpen:
Gemeentewerken Rotterdam/ Rotterdamsche Bank