Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
1  zoekresultaat
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
Inventaris
Müller: Gedeponeerde archieven
Archief NV Ned. Stoombootmij. / Batavierlijn
Reclame, handelsmerken

823-2126 Stukken betreffende reclame en publiciteit
Nummer:
2120
Titel:
Wm H. MÜLLER & CO, deel 1
Beschrijving:
Eerste deel van een promotie film voor handels- en scheepvaartmaatschappij Wm Müller & Co. Opent met beelden vanaf een schip varend door de Nieuwe Maas. Vervolgens het kantoor 'Holland House' van Müller & Co in Londen. De 'Batavier Lijn' vaart dagelijks tussen Rotterdam en Londen. Het laden van een vrachtschip aan de Boompjes in Rotterdam bestemd voor Londen. Naast vracht worden ook dagelijks passagiers van Rotterdam naar Londen vervoerd. Wat korte beelden van de eetzaal aan boord en de aankomst van het schip in Londen. Beelden tonen het drukke straatleven met onder andere de bekende dubbeldekker bussen. Aan de Theems, met op de achtergrond de Tower Bridge, worden de schepen gelost. Ook de terugkeer naar Rotterdam via Hoek van Holland en de Nieuwe Waterweg wordt getoond eindigend met typische Hollandse beelden van bloemenvelden en mensen in traditionele kostuums.

De beelden worden afgewisseld met titelkaarten.
Datering:
1927
Toegangsnummer:
1256 Archieven van de Internationale Crediet- en Handelsvereniging "Rotterdam" en C.V. en N.V. Wm H. Muller & Co. (Internatio-Muller N.V.)
Collectie:
Archieven van de Internationale Crediet- en Handelsvereniging "Rotterdam" en C.V. en N.V. Wm H. Muller & Co. (Internatio-Muller N.V.)
Vervaardiger:
Willy (W.) Mullens
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:22:20
Ga naar dit stuk: