Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

Filter: Filmx
beacon
31  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-3861
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma van TV Mozaïek. Registratie van een symposium in het Historisch Museum over hulpverlening aan arbeidsongeschikte migranten. Diverse sprekers over de geschiedenis van arbeidsmigranten, de gezondheidszorg, problemen met betrekking tot de WAO, voorlichting aan migranten en remigratieproblematiek. Kamerleden waaronder Hans Dijkstal reageren op het voorleggen van beleidsmaatregelen met betrekking tot remigratie. Speelduur: 52 minuten.
Datering:
1987
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
01:00:45
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-5372
Titel:
Op staande vuist. Vuistregels bij ontslag op staande voet
Beschrijving:
Programma bij congres ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Geënsceneerde voorlichtingsfilm over ontslagprocedures. Een buschauffeur wordt in elkaar geslagen door dronken tieners. Hij belandt in het ziekenhuis en zijn collega Henk gaat bij hem op bezoek. Henk moet de dienst van zijn collega rijden, maar hij weigert. Hij is bang om zelf in het ziekenhuis te belanden. Zijn leidinggevende wil hem ontslaan. Met Rudolf Thijssing, Wigbolt Kruyver, Fred Krul, Albert Vooys, Heleen Fikkers, Hein Snijders, Bart Gerretsen, Heleen Varekamp-Vos, Jan de Ruyter, Klaartje Degenaar, Monique de Bruyne, Wim Dolman, Ed Fok, Marijke, Godwaldt, Margie van Dongen, Sylvia van Duyvenbode, Rishi Gajadien, Remco Hazenberg, Miranda Hollants, Jeffrey Klaris, Jean Schouten, Pekka Wiegman, Henk Snijders en Pijke Rotschafer.
Datering:
1988
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Kader, Het
Auteursrechthouder:
Erasmus Universiteit Rotterdam/ Kader, Het
Annotatie:
Vervaardigd in opdracht van AVC EUR
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
00:31:31
Onderwerpen:
Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-2539
Titel:
Roets 05, Haven, fotografie, Hefbrug, Rotterdam 88 en het Oude Westen
Beschrijving:
-Hefbrug en de Koninginnebrug.
-Interview met Umberto Randolfi op de Beurstrappen over fotograferende familie met foto's van zijn vader.
-Interview met Lou Vlasblom naar aanleiding van zijn sprong van de Hefbrug.
-Opnamen van de Hef, richting Stieltjesstraat en Prins Hendrikkade.
-Opnamen in Delfshaven vanaf de Westzeedijk (Middenkous) de Voorhaven. Molens met water en huizen.
-Rotterdamdag in het Hulstkampgebouw, mensen, muziek en diverse stalletje met Rotterdamse koopwaar.
-Interview met medewerker van Ons Rotterdam, uitreiking prijs Rotterdammer van het jaar aan Willem Donker.
-Interview met 3 leden van Rotte's Mannenkoor over werk.
--Interview met 3 oude mannen in een buurthuis in het Oude Westen vertellen over armoede, bootwerkers, zeemansleven en hun inzet voor Aktiegroep Het Oude Westen, dan weer over vroeger, muziekkorps, de lommert, de reus van Rotterdam, straatgevechten, voetbal en politiek.
Speelduur: 105 minuten
Datering:
20-11-1988 - 07-04-1989
Toegangsnummer:
4023
Collectie:
Collectie Jop Pannekoek
Vervaardiger:
Jop (J.) Pannekoek
Auteursrechthouder:
Pannekoek Productions
Annotatie:
Ruw materiaal voor de serie Roets, uitgezonden door de VARA in 1990. Shotlist beschikbaar. Gemeentearchief heeft bijgedragen in kosten en materiaal.
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
01:48:07
Onderwerpen:
Ons Rotterdam (historische vereniging); Rotte's Mannenkoor
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4843
Titel:
TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: er is vanaf heden de mogelijkheid om Arabisch en Turks als examenvak te kiezen, dubbele nationaliteit Turken kan bijdragen aan integratie, homoseksuele asielzoekers worden onvoldoende gewezen op hun rechten wat betreft het aanvragen van asiel en het STOA wil een betere regeling voor migrantenradio en migrantentelevisie. Reportage over onderzoek over te laag inschatten van diploma's van migranten door medewerkers van arbeidsbureaus. Een Joegoslavische man die 4 jaar economie heeft gestudeerd in Joegoslavië stond als ongeschoold ingeschreven bij het arbeidsbureau. Gesprek met Jan Hutjes, directeur van het Arbeidsbureau Rotterdam. Interview met een medewerker van Nuffic: organisatie die diploma's op de goede waarde taxeert. Kort verslag over de Marathon van Rotterdam. Topkapi: tentoonstelling over de verbondenheid tussen Nederland en Turkije in het Museum voor Land- en Volkenkunde. Interview met medewerker van het CNV over slechte arbeidsomstandigheden van Turkse werknemers op Aruba die door oliebedrijven van Turkije naar Aruba zijn gehaald. Reportage over Latijns-Amerikaans festival over de verhouding tussen Nederland en Zuid-Amerika in de Doelen. Interview met presentatrice Machteld Cairo. Interview met mevrouw van der Wey, organisatrice van het symposium Vrouwen en Verzet. Kaapverdische muziek. Koninginnedag: Afro-Surinaamse klederdracht en dansvoorstelling in Odeon. Projectleidster Juliette Esajas, Stichting WiNaWan, vertelt over het belang van bewustwording van de eigen identiteit door middel van bijvoorbeeld klederdracht. Kledingontwerpster Raynoldine Breidel praat over de etnische mode. Afrikaanse dans door Ibu Dia. Muziekstuk L'emigrante met zang en gitaar. Speelduur: 52 minuten.
Datering:
06-05-1990 - 13-05-1990
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Stadsarchief Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:52:03
Onderwerpen:
Museum voor Land- en VolkenkundeCNV (Christelijk Nationaal Vakverbond)
Geografische namen: