Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

Filters: FilmxJax
beacon
8  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-0223
Titel:
Onthulling zeeliedenmonument
Beschrijving:
Onthulling monument en kranslegging. Speelduur: 49 sec.
Datering:
1947
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Polygoon-Profilti
Auteursrechthouder:
Publiek Domein
Annotatie:
Polygoonjournaal
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:00:49
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Film
BB-7639 Amateurfilm van de Kilima Hawaiians / familie Buijsman. Zwart-wit film met tussentitels. Over dagjes uit in Nederland en een bezoek aan de VARA studio. Afgesloten wordt met de Duitslandtournee. De eerste opnames zijn van hun huis aan de Pieter Postlaan 69 te Rotterdam-Overschie. In de auto naar Valkenburg. Op bezoek bij een Limburgse familie met 5 kinderen, kippen en kuikens. Met de kabelbaan van de Wilhelminatoren omhoog. Mary probeert Donald Duck uit. Bij moeder op bezoek in Rotterdam. Beelden van o.a. de Lijnbaan, de pont over de Maas en een boerderij uit 1609. Met J. Moerkerken busdiensten een dag op stap naar o.a. Bloemendaal, Amsterdam (scheepswerf NDSM), Soestdijk en Rotterdam. Te zien zijn het gebouw van de HAL, de Parkhaven, het Noordereiland en het museum voor Land- en Volkenkunde (Wereldmuseum). Met Theo Ehrlicher en Wim van Herpen naar de Vara-studio. Opnames van Rotterdam : de Hoogstraat met bedrijven zoals Vrolijk en Martens, het HBU gebouw, de oude Bijenkorf, het beeld van Erasmus stond toen op de Coolsingel en agenten regelden nog het verkeer. Bill en twee anderen gaan een dagje uit vissen. Mary en haar moeder wandelen in Overschie. Vage beelden van molen De Schulp aan de Delfshavense Schie. Onttakeld sinds 1928 en nog net als romp voor de brand in 1957. Dagtrip naar Veere. Vanaf 20:03 verslag van de Duitslandtournee. Met twee andere echtparen naar Duisburg en Berlijn. Rond Kerst in Berlijn, de verwoeste Keizer Wilhelm Herdenkingskerk nog zonder nieuwe aanbouw. Schaatsen en een sneeuwballengevecht. Met een eigen bus en de hele band vanuit huis naar Hamburg. Diner in het beroemde Hotel Restaurant Atlantic-Pfordte. Bontjassen gewoon aan. Opnames in een Western-studio met cameraploeg. Uitreiking van een gouden plaat, waarschijnlijk voor "Es hangt ein Pferdenhalter an der Wand". Destijds stond dit voor 1 miljoen grammofoonplaten. Hilarisch straatoptreden en dansen met het publiek. Uiteindelijk vanuit Zuid-Duitsland terug naar Nederland.
Nummer:
BB-7639
Titel:
Zomer 1954. Wij gaan filmen.
Beschrijving:
Amateurfilm van de Kilima Hawaiians / familie Buijsman. Zwart-wit film met tussentitels. Over dagjes uit in Nederland en een bezoek aan de VARA studio. Afgesloten wordt met de Duitslandtournee. De eerste opnames zijn van hun huis aan de Pieter Postlaan 69 te Rotterdam-Overschie. In de auto naar Valkenburg. Op bezoek bij een Limburgse familie met 5 kinderen, kippen en kuikens. Met de kabelbaan van de Wilhelminatoren omhoog. Mary probeert Donald Duck uit. Bij moeder op bezoek in Rotterdam. Beelden van o.a. de Lijnbaan, de pont over de Maas en een boerderij uit 1609. Met J. Moerkerken busdiensten een dag op stap naar o.a. Bloemendaal, Amsterdam (scheepswerf NDSM), Soestdijk en Rotterdam. Te zien zijn het gebouw van de HAL, de Parkhaven, het Noordereiland en het museum voor Land- en Volkenkunde (Wereldmuseum). Met Theo Ehrlicher en Wim van Herpen naar de Vara-studio. Opnames van Rotterdam : de Hoogstraat met bedrijven zoals Vrolijk en Martens, het HBU gebouw, de oude Bijenkorf, het beeld van Erasmus stond toen op de Coolsingel en agenten regelden nog het verkeer. Bill en twee anderen gaan een dagje uit vissen. Mary en haar moeder wandelen in Overschie. Vage beelden van molen De Schulp aan de Delfshavense Schie. Onttakeld sinds 1928 en nog net als romp voor de brand in 1957. Dagtrip naar Veere. Vanaf 20:03 verslag van de Duitslandtournee. Met twee andere echtparen naar Duisburg en Berlijn. Rond Kerst in Berlijn, de verwoeste Keizer Wilhelm Herdenkingskerk nog zonder nieuwe aanbouw. Schaatsen en een sneeuwballengevecht. Met een eigen bus en de hele band vanuit huis naar Hamburg. Diner in het beroemde Hotel Restaurant Atlantic-Pfordte. Bontjassen gewoon aan. Opnames in een Western-studio met cameraploeg. Uitreiking van een gouden plaat, waarschijnlijk voor "Es hangt ein Pferdenhalter an der Wand". Destijds stond dit voor 1 miljoen grammofoonplaten. Hilarisch straatoptreden en dansen met het publiek. Uiteindelijk vanuit Zuid-Duitsland terug naar Nederland.
Datering:
1954 - 1955
Toegangsnummer:
4105
Collectie:
Collectie The Kilima Hawaiians 1954-1984
Vervaardiger:
(cameraman): Aris Jerike (Bill) (A.) Buijsman
Auteursrechthouder:
Buijsman, John
Annotatie:
Meer info over de Kilima Hawaiians zie > http://www.mixedworldmusic.com/nieuws/newsItem.php?n01ID=11799 en
http://www.muziekencyclopedie.nl/action/entry/Kilima+Hawaiians en
Facebook > https://nl-nl.facebook.com/KilimaHawaiians/



Archief Nederlandse Hawaiian Bands via Rinus Blijleven rin.blijleven@planet.nl
CC-BY-NC-ND
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
003255
Onderwerpen:
Kilima Hawaiians (muziekgezelschap)
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-7907
Titel:
Rotterdam van bovenaf
Beschrijving:
Amateurfilm over Rotterdam gefilmd vanaf het dak van de Bijenkorf. Churchillplein, Leuvehaven, monument De Boeg, de Maas, Coolsingel en Het Ding van Gabo. In 1964 lag de Coolsingel open i.v.m. de metrobouw. Voetgangersbruggen over de bouwput. De Blaak, beurstorentje, noodwinkels, Laurens, Stadhuis, Beursplein nog vol auto's. De Lijnbaan met o.a. Termeulen, de Klerk, Scheffers, Lisone Lindeman en de Lijnbaanflats. Het Dijkzichtziekenhuis, Boijmans, de Euromast, de Nieuwe Maas en de Leuvehaven. Beelden vanaf de Euromast.
Datering:
1964
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:03:38
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-7559
Titel:
Verlangen naar een Verdwenen Stad?

Beschrijving:
Film vervaardigd in het kader van Rotterdam Classics. Compilatie van opnamen van het stadscentrum in de jaren dertig, na het bombardement en in 2014. De veranderingen, de verschillen en de overeenkomsten. Tijdsbeelden vertellen de verhalen van de mooiste herinnering, maar ook hoe een verwoeste stad weer is opgebouwd. Met muziek van Moby. Beelden van het vooroorlogse Rotterdam afkomstig uit de collectie van het Stadsarchief o.a. 9,5 mm-films gemaakt door Gotthard Pieter Spoel. De oude en nieuwe beelden worden naast elkaar gezet of vloeien in elkaar over. Oude kaarten geven de plek aan. Opnames van het Hofplein en omgeving, de Delftschevaart, het Stokvischwater, de Coolsingel, de Blaak, de Maasbruggen en het Centraal Station. Vóór de oorlog zijn paard en wagen, bakfietsen en Fords populair. In de dertiger jaren worden ober-wedstrijden op de Coolsingel druk bezocht. In 2014 is er veel publiek bij de marathon. Vervolgens beelden van de Diergaarde, de Oldenbarneveltstraat, Van Hogendorpsplein, het Haringvliet, de Maasbruggen, de Oude Haven, de Boompjes, de Laurenskerk en de Markt. Standwerkers. Agenten te paard paard. Schepen worden gelost aan de Maas, een doorkijkje onder het spoor, schaatsen op de Schiedamsche Vest, de Leuvenhaven is vol activiteit en er wordt gedanst bij een straatorgel. De veranderingen, de verschillen en de overeenkomsten. Tijdsbeelden vertellen de verhalen van de mooiste herinnering, maar ook hoe een verwoeste stad weer is opgebouwd.
Datering:
14-05-2014
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Arthur (A.) Bueno
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Annotatie:
Vervaardigd voor Rotterdam Classics op 14 mei 2014 in de Laurenskerk, ter herdenking van het bombardement. Het programma werd live muzikaal begeleid op het grote Laurensorgel door stadsorganist Geert Bierling en Bert Mooiman aan de vleugel.
Zwijgende versie Z 2573 en versie met geluidstrack Z 2704
(Moby; '18', 'Blue paper', 'Homeward angel' en 'Swear - rechtenvrij) aanwezig.
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:34:34
Trefwoorden: