Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Lees meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal op deze pagina.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
2007-2544-02 Overzichtsfoto vanaf de hoge vuurtoren met links de stallen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij, gebouwd in 1898. Dan twee rijen huizen voor spoorwegpersoneel aan de huidige Paardenstraat, gebouwd tussen 1897 en 1899. Daarachter de watertoren van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij. Deze is gebouwd in 1894 voor de stoomlocomotieven. De Prins Hendrikstraat is nog maar aan één zijde bebouwd. Het gebouwtje helemaal rechts is het station van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij. Het 2e gebouw van rechts is gebouwd in 1907 en was jarenlang de pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk.
Nummer:
2007-2544-02
Beschrijving:
Overzichtsfoto vanaf de hoge vuurtoren met links de stallen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij, gebouwd in 1898. Dan twee rijen huizen voor spoorwegpersoneel aan de huidige Paardenstraat, gebouwd tussen 1897 en 1899. Daarachter de watertoren van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij. Deze is gebouwd in 1894 voor de stoomlocomotieven. De Prins Hendrikstraat is nog maar aan één zijde bebouwd. Het gebouwtje helemaal rechts is het station van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij. Het 2e gebouw van rechts is gebouwd in 1907 en was jarenlang de pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk.
Datering:
1905-1913
Toegangsnummer:
4150
Collectie:
Collectie C. Vreedenburgh.
Vervaardiger:
(fotograaf): Cornelis (C.) Vreedenburgh
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief) CC-BY-NC
Annotatie:
De stallen waren bedoeld voor paarden die met de Harwichboot werden vervoerd. In 1980 zijn de stallen gesloopt.
Downloadbaar:
Ja