Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
28  beeld en geluid zoekresultaten
sorteren op:
 
 
Erfgoedstuk
BB-4442  Speelfilm. Avonturen van een gebraden kip die aan hongerige eters probeert te ontkomen, de acteurs dragen maskers, het speelt zich af in een fictief restaurant in het SMVR gebouw. Tot slot experimentele opnamen van een groep jongeren.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4461  Laatste avond van een cursus musische vorming, registratie van een theateruitvoering.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4456  Leerlingen van basisschool 'Albert Plesman' oefenen op school voor een uitvoering. Ze maken zelf kleding en decors.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4457  Een samenwerkingsproject tussen scholen en clubhuis; activiteiten voor kinderen. Groepsgesprek met kinderen op de Asch van Wijkschool en met de kinderen van de Augustinusschool. Vervolgens een groepsgesprek met de onderwijzers. Sketch door kinderen. Er worden vliegers gemaakt, en spelletjes gespeeld van over de hele wereld. De wanden in een leegstaand huis worden beschilderd door de kinderen. Er worden pinata's gemaakt van papier-maché. Straattheater. Kinderen zijn verkleed en spelen levend stratego. Evaluatie van de samenwerking. Muziek op straat voor clubhuis 't Gaffeltje
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4466  Theatervoorstelling van het stuk gebaseerd op het boek van Paul Biegel door leerlingen van de Stichting Musische Vorming Rotterdam.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4459  Project in het Lijnbaancentrum. Gedramatiseerde documentaire over Wouter die buizenteller is in Lekkerkerk. Vanwege de recessie wordt hij ontslagen. Hij kan geen andere passende baan vinden en hij heeft snel genoeg van hele dagen vissen. Spelers: Ria an meurs. Hans van der Pluym, Betty van der Voort, Arno Veringmeier, Dolly van Eerden, Wilbert Gieske. Stem: Raymond Campfens.
Op 30' andere opnamen: nagespeelde vergadering tussen OR en gemeente, vakbond en directie van prullenmandfabriek, vervolg van BB-4443.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4445_2  Spandoek: Wij eisen van Den Haag: Huur Omlaag
Vergadering wordt geopend door Wiebe de Jong van Aktiegroep Oude Westen. Vertegenwoordigers van actiegroepen rondom de stadsvenrniewing in Rotterdam willen zich verenigen in hun protest voor betaalbare huurwoningen. Op een podium zit een aantal sprekers. Dhr. Akkermans van het Rottekwartier houdt een inleiding. Vertegenwoordigers uit de wijk Cool en Crooswijk spreken. Interviews met diverse vertegenwoordigers van de actiegroepen.
Er is veel kritiek op het beleid van staatssecretaris Schaefer en wethouder Van der Ploeg.
Vanaf 29’ fragment optreden van man met buikspreekpop.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4452  Deel 1: Videoverslag van het Indianenproject op twee scholen. Peter Blanker van de SMVR legt uit hoe het project tot stand is gekomen. Doel is natuureducatie en aandacht voor het onrecht dat de oorspronkelijke bewoners van Amerika is aangedaan. De kinderen bouwen een indianendorp. Er worden verhalen en gedichten geschreven. Er is film, er wordt gedanst. De jongens maken totempalen en keramiek. Meisjes maken kostuums. Er zijn kleden met sjablonen gemaakt.
Deel 2: Vervolg. Er is een fotogroep. Het Geroofde Thuisland: voordracht van teksten. dans en theater. Vergadering van het begeleidende team.
Vanaf 27' Poppenkastvoorstelling.
Zie ook BB-4445, deels identiek.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4445  Ruwe opnamen. Op school wordt gedurende een week een project gedaan over Indianen. Jongeren voeren dans op in gymzaal. Een van de dansers licht de dans toe. Titel: Het geroofde thuisland. Jongeren in een kring in een schoolklas dragen teksten voor over het verkoop van land van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Er zijn gedichten gemaakt en er wordt gedanst. Er wordt poppenkast gespeeld olv een docente. Vanaf 26' worden statistieken gemaakt door leerlingen van de projecten op school. Er wordt ook gefotografeerd en gefilmd door de leerlingen. Vanaf 29' bespreking van SKVR-medewerkers over het programma. Zie ook BB-4452 (deels identiek).
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4464  Maatschappijkritische documentaire over criminaliteit. Opnamen interieur en exterieur van de gevangenis De Koepel aan de Noordsingel in Rotterdam. In de Bijenkorf steelt een meisje een lippenstift. Interview met etaleur. Tekst: Helden en Boeven. Wereldleiders en politici als Nixon, Arafat, Kennedy, Stalin ea. Titel Eenzaam gevecht. Portret van Joop, die veel in de gevangenis heeft gezeten. 'Randgroepjongeren' in Pendrecht veroorzaken overlast uit verveling en bezetten het wijkgebouw Middelburgt. Nummer van Streetbeats, popformatie met oa Jan Rot. Rijke ondernemer vertelt over belastingontduiking. Scholier in Krimpen a/d IJssel vertelt over inbraken. Optreden The Nits. Interview met heroïne-verslaafde.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4458  Deel 1 en 2. Videoverslag van het Biek Festival in Lantaren/Venster. Affiches, publiek in Lantaren/Venster, theatervoorstelling. Organisatie en publiek vertellen over het festival. Gesprekken met regisseurs. Optreden van muziekgroep The Tapes. Het festival is een samenwerking van SMVR en Film International. Organisatoren Conny Pieterse en Jacques van Heijningen vertellen over het succes van het festival.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Erfgoedstuk
BB-4462  Verslag van de opening van het nieuwe gebouw van de Stichting Musische Vorming Rotterdam aan Calandstraat. Toespraken door burgemeester André van der Louw, Els Kuipers en Til Gardeniers, minister van CRM. Voorstellingen door kinderen en volwassenen. Interview met voorzitter van Stichting Sahara over de eerste projecten op het gebied van intercultureel onderwijs. Op 45' wordt er kort gesproken over Sinterklaas en kwetsende grappen over Zwarte Piet. Er wordt ook gesproken naar tentoonstellingen en manifestaties voor en over minderheidsgroeperingen in Rotterdam. Hierna vertellen de Hindoestaans-Surinaamse dames van de catering over hun kleding (sari).
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie