Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

Filter: Filmx
beacon
25  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4844
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Arabisch Sesamstraat, kinderprogramma. Televisieprogramma van de Turkse redactie van TV Mozaïek, niet ondertiteld. Kinderprogramma waarin kinderen liedjes zingen. Kort nieuws over onder andere: de opening van een tentoonstelling in het Museum Volkenkunde over Ottomaanse kunst. Studiogesprek over Poetry Park met een van de organisatoren. Turkse volkszang en theater. Interviews met Turken op de markt over gezondheidszorg en Aids. Studiogesprek over Aids met een vertegenwoordiger van de GGD en ten slotte een voorlichtingsfilm over het voorkomen van Aids. Muziekvideo met Turkse popmuziek. Speelduur: 60 minuten.
Datering:
06-05-1990
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
01:01:25
Onderwerpen:
GGD Rotterdam-Rijnmond
Gebeurtenis:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4827
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. Weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: reportage over discriminatie bij de politie. Een Surinaamse ex-politieagente die zich heeft ingezet voor het discriminatievraagstuk, vertelt haar verhaal. Ze is moe van het strijden voor erkenning van haar werk bij de politie, waardoor ze na het bereiken van haar doel ontslag heeft genomen. Een vertegenwoordiger van de politie en een lid van het Comité Anti-Discriminatie vertellen over mogelijke oplossingen. Reportage over ontspoorde jongeren. Een Marokkaanse jongen en een Surinaams meisje waarmee het weer goed gaat, praten over hun verleden. Via het ondersteuningsprogramma Jouw Project worden jongeren geholpen hun leven weer op de rails te krijgen. Een projectleider komt aan het woord. Reportage over Taalschool Rotterdam waar migranten tussen de 16 en 26 jaar die korter dan een jaar in Nederland zijn, onderwijs krijgen in de Nederlandse taal en cultuur. Lessen over de Nederlandse cultuur krijgen de leerlingen in de moedertaal. De directrice, leerlingen en leraren vertellen over onderwijsmethode en toekomstperspectieven van de leerlingen. Documentaire Aita over de geschiedenis van de Marokkaanse muziek, gemaakt door Izza Genini. Een groep zangeressen die van feest naar feest trekken om op te treden worden gevolgd. Speelduur: 56 minuten.
Datering:
21-10-1990
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
01:00:48
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4857
Titel:
Serietitel TV Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: D '66 spreekt zich uit voor contract complience, omroep Mozaïek krijgt slechts 3000 gulden subsidie van Gemeente Rotterdam, kinderen van migranten die remigreren kunnen in Nederland blijven, werkgevers laten zich bij sollicitaties leiden door vooroordelen en de Nederlandse regering dwarsboomt ontwikkelingshulp aan Suriname. Reportage over de opendag van het Turks Cultureel Vrouwencentrum. Het doel van het centrum is emancipatie van Turkse vrouwen en de wisselwerking tussen Nederlandse en Turkse vrouwen bevorderen. Een bestuurslid en diverse docenten en leerlingen vertellen over activiteiten zoals volksdansen, alfabetiseringscursussen, textielwerken, uitstapjes naar onderwijsinstellingen, etc. Beelden van een modeshow georganiseerd door het centrum. Impressie van de Wereldmuziekschool Amsterdam dat opgericht is met als doel om verschillende culturen samen te brengen door middel van muziek. Interviews met initiatiefnemer en docent Huib Schippers en cursisten. Reportage over het project Jongerenplan Marokko waarin Marokkaanse jongeren intern een textielopleiding volgen om na remigratie naar Marokko in de textielindustrie te werken. Beelden van de les en interviews met leerlingen en docenten. Tweede aflevering van de documentaire over de geschiedenis van de Marokkaanse muziek, Gnaouas (Nederlands ondertiteld). Een film van Izza Genini. Cultuurtips. Speelduur: 60 minuten.
Datering:
11-11-1990
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:59:29
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-4855
Titel:
Serietitel Mozaïek
Beschrijving:
Televisieprogramma Mozaïek International Magazine (MIM) van TV Mozaïek. MIM weekjournaal met diverse onderwerpen zoals: Nederlands minderhedenbeleid faalt in vergelijking met andere landen, afgelopen jaar vestigden zich meer personen van buitenlandse afkomst dan verwacht en Turkije heeft belastingen ingesteld voor de bouw van moskeeën. Portret van de Surinaamse kunstenaar Carlos Blaaker. Interview met de schilder over zijn kunst en levensvisie en beelden van een expositie en kunst. Reportage over de uitbreiding van de Rotterdamse banenpool voor langdurig werkeloze oudere migranten ( eerste generatie). Interview met een man die een baan heeft als hulpconciërge op een basisschool. Muziek en dans van Les Freres Chaouki op Poetry Park. Reportage over een badhuis (hammam) in Overschie voor Turkse en Marokkaanse vrouwen (gelijk aan BB-1214). Studiogesprek met een vertegenwoordiger van het RIAGG over de toename van cliënten van buitenlandse afkomst die psychische hulp zoeken. Optreden van de band Zita con el Pasado op Poetry Park. Reportage over een wintiwinkel waarin de eigenaar vertelt over winti. Studiogesprek met een gymleraar van de technische school de Beukelenburg over seksuele voorlichting aan jongeren die korte tijd in Nederland wonen. Reportage over Vietnamese vluchtelingen die door families in Spijkenisse worden geholpen een leven in Nederland op te zetten. Kinderen van verschillende afkomst praten over Sinterklaas. Optreden van een Spaanse band. Cultuurtips. Voorlichtingsfilm over aids. Speelduur: 55 minuten.
Datering:
09-12-1990
Toegangsnummer:
4020
Collectie:
TV Mozaïek
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
01:01:50
Onderwerpen:
SinterklaasRegionale Instelling voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg (RIAGG)
Geografische namen:
Gebeurtenis: