Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hulp bij zoeken door beeld en geluid

Raadpleeg de website voor antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact met het Stadsarchief Rotterdam op bij andere vragen en opmerkingen, of wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt.

Indien er bij uw resultaat geen beeld aanwezig is, kan het zijn dat we deze niet online mogen tonen omdat deze nog niet gedigitaliseerd is of omdat deze auteursrechtelijk is beschermd.

Voor meer informatie over het bestellen van beeldmateriaal, kijk op onze website.

beacon
20  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Nummer:
BB-0656
Titel:
Puin ruimen
Beschrijving:
Opruimen van puin in de binnenstad na het bombardement; omgeving stadhuis en postkantoor; Coolsingel en Nieuwe Kerkstraat; met kruiwagens worden kleine ladingen puin in vrachtauto's gestort; via de Karmelstraat wordt het naar de Kralingse Plas vervoerd; vanuit de Hoogstraat gaat het naar de Parkkade waar het in een binnenvaartschip wordt gestort. Ruine van de Nederlandsche Bank aan de Boompjes; Westerlaan en Westerkade; genummerde resten van beeldhouwwerken op Excertieveld en Noorderhavenkade; stenenbikkers aan het werk; binnenvaartschepen op het Noorderkanaal; opslagterrein bij Merwehaven; huizen aan de Schiedamseweg; hergebruik betonijzer; Schiekade met Heulbrug en Walenburgerweg; in de verte het Sint Franciscus Gasthuis; Weena en Provenierssingel vanuit hoger standpunt; een laatste restje water in de Blaak; op de achtergrond Gerzon en de Erasmusflat.
Datering:
1940
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Auteursrechthouder:
Anoniem
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
00:13:00
Onderwerpen:
Gerzon (confectiewinkels)
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Film
BB-7639 Amateurfilm van de Kilima Hawaiians / familie Buijsman. Zwart-wit film met tussentitels. Over dagjes uit in Nederland en een bezoek aan de VARA studio. Afgesloten wordt met de Duitslandtournee. De eerste opnames zijn van hun huis aan de Pieter Postlaan 69 te Rotterdam-Overschie. In de auto naar Valkenburg. Op bezoek bij een Limburgse familie met 5 kinderen, kippen en kuikens. Met de kabelbaan van de Wilhelminatoren omhoog. Mary probeert Donald Duck uit. Bij moeder op bezoek in Rotterdam. Beelden van o.a. de Lijnbaan, de pont over de Maas en een boerderij uit 1609. Met J. Moerkerken busdiensten een dag op stap naar o.a. Bloemendaal, Amsterdam (scheepswerf NDSM), Soestdijk en Rotterdam. Te zien zijn het gebouw van de HAL, de Parkhaven, het Noordereiland en het museum voor Land- en Volkenkunde (Wereldmuseum). Met Theo Ehrlicher en Wim van Herpen naar de Vara-studio. Opnames van Rotterdam : de Hoogstraat met bedrijven zoals Vrolijk en Martens, het HBU gebouw, de oude Bijenkorf, het beeld van Erasmus stond toen op de Coolsingel en agenten regelden nog het verkeer. Bill en twee anderen gaan een dagje uit vissen. Mary en haar moeder wandelen in Overschie. Vage beelden van molen De Schulp aan de Delfshavense Schie. Onttakeld sinds 1928 en nog net als romp voor de brand in 1957. Dagtrip naar Veere. Vanaf 20:03 verslag van de Duitslandtournee. Met twee andere echtparen naar Duisburg en Berlijn. Rond Kerst in Berlijn, de verwoeste Keizer Wilhelm Herdenkingskerk nog zonder nieuwe aanbouw. Schaatsen en een sneeuwballengevecht. Met een eigen bus en de hele band vanuit huis naar Hamburg. Diner in het beroemde Hotel Restaurant Atlantic-Pfordte. Bontjassen gewoon aan. Opnames in een Western-studio met cameraploeg. Uitreiking van een gouden plaat, waarschijnlijk voor "Es hangt ein Pferdenhalter an der Wand". Destijds stond dit voor 1 miljoen grammofoonplaten. Hilarisch straatoptreden en dansen met het publiek. Uiteindelijk vanuit Zuid-Duitsland terug naar Nederland.
Nummer:
BB-7639
Titel:
Zomer 1954. Wij gaan filmen.
Beschrijving:
Amateurfilm van de Kilima Hawaiians / familie Buijsman. Zwart-wit film met tussentitels. Over dagjes uit in Nederland en een bezoek aan de VARA studio. Afgesloten wordt met de Duitslandtournee. De eerste opnames zijn van hun huis aan de Pieter Postlaan 69 te Rotterdam-Overschie. In de auto naar Valkenburg. Op bezoek bij een Limburgse familie met 5 kinderen, kippen en kuikens. Met de kabelbaan van de Wilhelminatoren omhoog. Mary probeert Donald Duck uit. Bij moeder op bezoek in Rotterdam. Beelden van o.a. de Lijnbaan, de pont over de Maas en een boerderij uit 1609. Met J. Moerkerken busdiensten een dag op stap naar o.a. Bloemendaal, Amsterdam (scheepswerf NDSM), Soestdijk en Rotterdam. Te zien zijn het gebouw van de HAL, de Parkhaven, het Noordereiland en het museum voor Land- en Volkenkunde (Wereldmuseum). Met Theo Ehrlicher en Wim van Herpen naar de Vara-studio. Opnames van Rotterdam : de Hoogstraat met bedrijven zoals Vrolijk en Martens, het HBU gebouw, de oude Bijenkorf, het beeld van Erasmus stond toen op de Coolsingel en agenten regelden nog het verkeer. Bill en twee anderen gaan een dagje uit vissen. Mary en haar moeder wandelen in Overschie. Vage beelden van molen De Schulp aan de Delfshavense Schie. Onttakeld sinds 1928 en nog net als romp voor de brand in 1957. Dagtrip naar Veere. Vanaf 20:03 verslag van de Duitslandtournee. Met twee andere echtparen naar Duisburg en Berlijn. Rond Kerst in Berlijn, de verwoeste Keizer Wilhelm Herdenkingskerk nog zonder nieuwe aanbouw. Schaatsen en een sneeuwballengevecht. Met een eigen bus en de hele band vanuit huis naar Hamburg. Diner in het beroemde Hotel Restaurant Atlantic-Pfordte. Bontjassen gewoon aan. Opnames in een Western-studio met cameraploeg. Uitreiking van een gouden plaat, waarschijnlijk voor "Es hangt ein Pferdenhalter an der Wand". Destijds stond dit voor 1 miljoen grammofoonplaten. Hilarisch straatoptreden en dansen met het publiek. Uiteindelijk vanuit Zuid-Duitsland terug naar Nederland.
Datering:
1954 - 1955
Toegangsnummer:
4105
Collectie:
Collectie The Kilima Hawaiians 1954-1984
Vervaardiger:
(cameraman): Aris Jerike (Bill) (A.) Buijsman
Auteursrechthouder:
Buijsman, John
Annotatie:
Meer info over de Kilima Hawaiians zie > http://www.mixedworldmusic.com/nieuws/newsItem.php?n01ID=11799 en
http://www.muziekencyclopedie.nl/action/entry/Kilima+Hawaiians en
Facebook > https://nl-nl.facebook.com/KilimaHawaiians/



Archief Nederlandse Hawaiian Bands via Rinus Blijleven rin.blijleven@planet.nl
CC-BY-NC-ND
Downloadbaar:
Ja
Speelduur:
003255
Onderwerpen:
Kilima Hawaiians (muziekgezelschap)
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-0820
Titel:
Een wandeling door Rotterdam
Beschrijving:
Promotiefilm. Mies Bouwman en Kees Brusse maken een wandeling door Rotterdam, de tocht begint aan de Veerhaven, aan de overkant ligt de Nieuw Amsterdam aan de kade, vervolgens langs de Willemsbrug en Maastunnel, we zien de fietsers op de roltrappen, in de haven wordt gewerkt, schepen laden en lossen. Op de Blaak wordt een bezoek gebracht aan de Amsterdamse Incassobank met het beeld 'Jet"aan de gevel, we zien het interieur. Zadkine's de Verwoeste Stad. Het paar vervolgt de reis met een bezoek aan de Radio en Grammofoonwinkel van Willem de Jong aan de Korte Hoogstraat, vervolgens het Beursgebouw en de ruine van de Laurenskerk, bij het warenhuis van Vroom en Dreesman worden inkopen gedaan, vervolgens Jungerhans aan het Binnenwegplein en de winkels van Ter Meulen, Van Vorst, Wassem en Martins Tearoom. Een wandeling op de Coolsingel, met het Holbeinhuis, het beeld van Erasmus, bouw van de Bijenkorf, het meubelmagazijn van H.H. de Klerk, wandeling over de Lijnbaan, met bioscoop Lumi?re, vertrek van een helikopter vanaf het Heliport terrein. Tot slot het Groothandelsgebouw met café-restaurant Engels, op het dak bij dag en nacht de reclame van Hooimeijer beschuit.
Datering:
1955
Toegangsnummer:
4016
Collectie:
Collecties Bewegend Beeld THA
Vervaardiger:
Joop (J.) Burcksen/ Maria Antoinette (Mies) (M.A.) Bouwman/ Samson/ Polygoonjournaal
Auteursrechthouder:
Gemeente Rotterdam (Stadsarchief)
Annotatie:
Let op is ook versie op 0053, Film is bedoeld als voorfilm in de bioscoop, heeft ook gedraaid op de E55
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
00:13:44
Onderwerpen:
H.H. de Klerk & Zn. (meubelwinkels)Ter Meulen (postorderbedrijf en warenhuis)Engels (restaurant en congrescentrum)Kees (K.) BrusseAmro Bank
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Film
BB-0751 De stad in de zestiger jaren: herbouw: hard werken:aanleg metro. Aandacht voor gebrek aan vermaak en vertier. Uitgangspunt: de gebombardeerde stad. Schouwburgplein als grote parkeerplaats; bouw van de metro; de Coolsingel ligt open. Veel verkeer op Blaak en Weena, trams en bromfietsers rijden af en aan. Om half 6 heeft al het kantoorpersoneel de stad verlaten; binnenstad raakt leeg: verlaten Coolsingel en Beurs; opsomming van het aantal huizen, café's fabrieken en bedrijven. Tussen de middag leeft de stad op; kantoorpersoneel pauseert; trampassagiers;horeca Stadhuisplein doet goede zaken. Luchtfoto's van Oud-Rotterdam met commentaar van stadsbewoners die er het vooroorlogse gezellige uitgaansleven hebben meegemaakt. Terug naar nu: een lege Hoogstraat, Coolsingel en Hofplein. Drukte in de haven, van de twee schepen van de Holland-Amerika Lijn aan de kade vertrekt er één. Stad bij avond, de stationsrestauratie van het Centraal Station. De oude Willemsbrug met druk verkeer, het Feyenoord Stadion gaat uit. Bewoners van Lijnbaanflats klagen over de ongezelligheid van de stad. Toch valt in enkele uitgaansgelegenheden als Ruteck's en café de Pijp wel wat gezelligheid te beleven. Afbraak van stukken naoorlogse nieuwbouw. Hoogstraatfilm uit 1930. De kale winterse stad vanaf het Witte Huis. De bouw van de metro vordert en de Doelen wordt afgebouwd. men is druk doende met de Medische Faculteit. Er is vraag naar een wekelijkse koopavond, minder verkeer in de stad, meer betaalbare woningen en café's. IJssalon Capri, jongeren hangen rond bij de Beurstrappen en in de zon bij het beeld de Verwoeste Stad. Café het Fust, een dansgelegenheid in de kelder van de Pauluskerk, optreden In den Twijfelaar, het Winkeltje van Ansje van Brandenberg en Louis Lemaire. Uitzicht over de stad vanaf de Euromast aan het einde van de dag.
Nummer:
BB-0751
Titel:
Stad zonder hart
Beschrijving:
De stad in de zestiger jaren: herbouw: hard werken:aanleg metro. Aandacht voor gebrek aan vermaak en vertier. Uitgangspunt: de gebombardeerde stad. Schouwburgplein als grote parkeerplaats; bouw van de metro; de Coolsingel ligt open. Veel verkeer op Blaak en Weena, trams en bromfietsers rijden af en aan. Om half 6 heeft al het kantoorpersoneel de stad verlaten; binnenstad raakt leeg: verlaten Coolsingel en Beurs; opsomming van het aantal huizen, café's fabrieken en bedrijven. Tussen de middag leeft de stad op; kantoorpersoneel pauseert; trampassagiers;horeca Stadhuisplein doet goede zaken. Luchtfoto's van Oud-Rotterdam met commentaar van stadsbewoners die er het vooroorlogse gezellige uitgaansleven hebben meegemaakt. Terug naar nu: een lege Hoogstraat, Coolsingel en Hofplein. Drukte in de haven, van de twee schepen van de Holland-Amerika Lijn aan de kade vertrekt er één. Stad bij avond, de stationsrestauratie van het Centraal Station. De oude Willemsbrug met druk verkeer, het Feyenoord Stadion gaat uit. Bewoners van Lijnbaanflats klagen over de ongezelligheid van de stad. Toch valt in enkele uitgaansgelegenheden als Ruteck's en café de Pijp wel wat gezelligheid te beleven. Afbraak van stukken naoorlogse nieuwbouw. Hoogstraatfilm uit 1930. De kale winterse stad vanaf het Witte Huis. De bouw van de metro vordert en de Doelen wordt afgebouwd. men is druk doende met de Medische Faculteit. Er is vraag naar een wekelijkse koopavond, minder verkeer in de stad, meer betaalbare woningen en café's. IJssalon Capri, jongeren hangen rond bij de Beurstrappen en in de zon bij het beeld de Verwoeste Stad. Café het Fust, een dansgelegenheid in de kelder van de Pauluskerk, optreden In den Twijfelaar, het Winkeltje van Ansje van Brandenberg en Louis Lemaire. Uitzicht over de stad vanaf de Euromast aan het einde van de dag.
Datering:
1966
Toegangsnummer:
4021
Collectie:
Collectie Jan Schaper
Vervaardiger:
(auteur): Schaper, Jan
Auteursrechthouder:
Schaper, Jan
Annotatie:
Recensie in HVV 16-5-1966
Downloadbaar:
Nee
Speelduur:
004500
Onderwerpen:
Bierhandel De Pijp (café-restaurant); Ruteck's (horeca); In den Twijfelaar (kleinkunsttheater); Café 't Fust; Ans Marie (Ansje) (A.M.) Pont; Holland-Amerika Lijn (HAL)
Geografische namen: