Stadsarchief Rotterdam beheert bouwtekeningen van bestaande en verdwenen gebouwen in Rotterdam en enkele gemeenten rondom Rotterdam. Zoekt u een tekening van na 2010? Neem dan contact op met Stadsontwikkeling Rotterdam

De bouwdossiers kunt u via het zoekformulier op deze pagina opzoeken. Een klein deel van de tekeningen uit de periode van voor 1905 en tussen 1940-1948 zijn digitaal beschikbaar en kunt u meteen inzien. De overige dossiers zijn nog niet digitaal beschikbaar, deze vraagt u ter inzage in de studiezaal van het Stadsarchief.

Let op! Wegens digitalisering zijn op dit moment alle tekeningen van bouwvergunningen van Rotterdam uit het jaar 1949 en 1950 helaas niet beschikbaar voor raadpleging. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden als u tekeningen uit 1949 of 1950 nodig hebt. 

Inzien bouwdossiers

U kunt een bouwdossier reserveren voor inzage via de zoekingang. Gebruik hiervoor het icoontje in de vorm van een zwart opengeklapt mapje rechtsboven de beschrijving van het dossier. De dossiers liggen klaar op de door u gekozen bezoekdatum in de studiezaal.

Wij sturen de dossiers niet digitaal naar u op.

Maak alleen een afspraak via de knop hieronder als het reserveren niet lukt, of als u niets kunt vinden.