Heb jij origineel archief- of beeldmateriaal over Rotterdam waarvan je denkt dat het voor altijd bewaard moet blijven? Vertellen jouw foto’s, brieven of video’s de geschiedenis van Rotterdam? Wie weet is het een mooie aanvulling op de collectie van het stadsarchief.

Vul het formulier in via de knop 'Ik wil iets aanbieden' en we nemen contact met je op.

Lees verder over wat wij doen en wat jij zelf kunt doen: 

Wat bewaart het stadsarchief?

700 jaar geschiedenis van de stad. Onze collectie bestaat uit archieven van de gemeente, maar ook uit archieven van bedrijven, stichtingen, fotografen en bewoners. We bewaren prenten, foto's, films, kaarten, geluidsopnames, boeken, tijdschriften, artikelen en meer dan twintig kilometer aan papieren archiefstukken.  

Hoe het archief bepaalt wat in de collectie komt

We werken aan een collectie die representatief is voor de Rotterdamse samenleving. Lees op de pagina 'Verwervingsbeleid' hoe we archieven en collecties beoordelen. 

Archieven overdragen, hoe doe je dat?

Hoe maak je je analoge archief of digitale archief klaar voor opname in het stadsarchief? Lees onze richtlijnen en neem contact op als je vragen hebt. We helpen je graag op weg.

Licenties Creative Commons

Wanneer je een schenking doet aan het archief sluiten we een overeenkomst af. Als jij de auteursrechten hebt, hebben we ook toestemming nodig voor publicatie en hergebruik. We werken hiervoor samen met het bureau Creative Commons (klik op de titel en je komt op de website van Creative Commons).

Handige handleidingen

Handige handleidingen voor makers in de culturele sector, voor oral history of voor kunstenaars.

Foto's van de verwoeste stad

Na het bombardement van 14 mei 1940 werden puinfoto’s in mapjes verkocht. Deze krijgen we vaak aangeboden, maar hebben we al voldoende. Lees hier het opmerkelijke verhaal en vind jouw puinfoto’s terug in de collectie.