Uw zoekacties: Zoek in een film

Roets 08, Beeldende kunstenaars 2

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Nummer:
BB-2542
Titel:
Roets 08, Beeldende kunstenaars 2
Beschrijving:
-Opnamen uit de video Groeten uit Rotterdam met het kunstenaarscollectief Kunst & Vaarwerk. Hans Citroen vertelt over dorische zuilen in de Botlek, Cor Kraat en Willem van Drunen over een olieopslagtank geschilderd als hoedendoos, dobbelstenen in Niewe Waterweg, auto door parkeergarage.
-Gesprek met Mathieu Ficheroux, over zijn jeugd, opleiding, het schilderij van Multatuli.
-Gesprek met Joop van Meel in zijn atelier in de Osseweistraat, slechte staat van schilderijen, zijn eigen werk o.a. een vierluik.
-Gesprek met Woody van Amen, vertelt over zijn Matterhorn, stimuleert studenten om naar het oosten te reizen.
-Gesprek met Lydia Schouten, vertelt over haar video kunstwerken.
-Gesprek met Hans Verwey, vertelt over de moeite die het kost om werk aan officiële instanties te verkopen.
-Gesprek met Frank en Renee Stoute, over vormgeving van drukwerk.
-Gesprek met Willem Westbroek in zijn atelier aan de Voorhaven., praat over zijn werk, Galerie Hamer, lesgeven aan zondagschilders, zijn reizen, reizen met Kees Franse, Herman Haan en Louis van Roode. Opnames in de rest van het atelier.
-Gesprek met Willij van der Linden in haar huis aan de Achterhaven. Vertelt over organiseren van gekke feestjes, haar jeugd en de kunstakademie, de uitgaanswereld van Rotterdam met homo's LSD, Leendert Leduc, Astrid Slavenburg, Jules Deelder en Rob Peters, verkering met Barry Hay. Cameraman maakt opnames in haar huis. Foto's in de Rubroekstraat.
Speelduur: 105 minuten
Datering:
1986 - 30-01-1990
Toegangsnummer:
4023
Collectie:
Collectie Jop Pannekoek
Vervaardiger:
Jop (J.) Pannekoek
Auteursrechthouder:
Pannekoek Productions
Annotatie:
Ruw materiaal voor de serie Roets, uitgezonden door de VARA in 1990. Shotlist beschikbaar. Gemeentearchief heeft bijgedragen in kosten en materiaal.
Downloadbaar:
Nee
Onderwerpen:
Willem (W.) van Drunen; Linden, Willij van der; Cornelis Johan (Cor) (C.) Kraat, 28/09/1946-; Wilhelmus Josephus (Woody) (W.J.) van Amen, 26/08/1936-; Matheus Josephus Lambertus (Mathieu) (M.J.L.) Ficheroux, 22/04/1926-11/10/2003; Jozeph (Joop) (J.) van Meel, 07/10/1939-; Lydia Catharina (Lydia) (L.C.) Schouten, 22/05/1948-; Hans (H.) Verweij; Willem (W.) Westbroek; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, 1995-; Henry Philippe (Hans) (H.Ph.) Citroen, 14/03/1947-
Geografische namen: