Uw zoekacties: Notariële akten

Notariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

 

 

beacon
67  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Notariële akte
38 verkoop 05-Jul-1820
Aktesoort:
verkoop
Datering:
05-Jul-1820
Aktenummer:
38
Bladzijden:
59 t/m 68
Notaris:
Willem van den Broek
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
1. Hendrik Hoppel en Pieter Hoppel, beiden bouwlieden wonende te Ridderkerk, enige kinderen van Maarten Hoppel
2. Dirk Koster, koopman en zijn huisvrouw Niesje Noordzij, geen beroep hebbende, door hem hiertoe gemachtigd, wonende te Charlois
3. Pietertje Noordzij, minderjarig en ongehuwd, geen beroep hebbende, wonende onder 's Graven Ambagt (2. en 3. kinderen van Maria Hoppel aan haar in huwelijk verwekt door Leendert Noordzij)
4. Pieter Hoppel, arbeider
5. Hendrikje Hoppel, weduwe van Pieter Barendrecht, arbeidster
(4. en 5. wonende te Pernis)
6. Jacob Pons en zijn huisvrouw Cornelia Hoppel, door hem hiertoe gemachtigd, arbeiders wonende te Albrandswaard
7. Wouter Verduijn, bouwman wonende te Pernis, gemachtigde van Jacobus Konijnenburg, visser, en zijn huisvrouw Niesje Hoppel
8. Hendrik Verhagen, visser en zijn huisvrouw Pietertje Hoppel.
Pieter, Hendrikje, Cornelis, Niesje en Pietertje Hoppel zijn de enige kinderen van Arie Hoppel en zijn de hiervoor genoemde kinderen van Maarten Hoppel, van Maria Hoppel en van Arie Hoppel, vermits het kinderloos vooroverlijden van Ariaantje Ariensdochter Verschoor, in leven huisvrouw van Bastiaan 't Hart, ieder voor 1/3 erfgenaam van Bastiaan Hoppel, gewoond hebbende en op 8 mei 1820 overleden te 's Graven Ambagt ingevolge zijn testament van 31 mei 1811. Op verzoek van de erfgenamen wordt overgegaan tot de verkoop van goederen door gemelde Bastiaan Hoppel en Geertje Weltevreen in gemeenschap bezeten en door hen nagelaten.
A. een huis, schuur, woon- en zwingelketen en verder getimmerte, erf, boomgaard en dijk. Koper Pieter Bijl, arbeider wonende te Pernis.
B. een boomgaard met de daarop staande schuur en houtloods, staande en gelegen als voren tegenover C. belend ten Oosten en Noorden Neeltje de Jong weduwe van Willem van Gemeren, ten Westen de Dijk en ten Zuiden de Schenkel, met de last van overpad van het voorgaande perceel tot het halen van water. Koper Maria van Eijck, herbergierster wonende
Inhoud vervolg:
onder 's Graven Ambagt tot mede koper genoemd Hendrik van Eijck, bouwman mede onder 's Graven Ambagt woonachtig.
C. een boomgaard gelegen onder de gemeente van Pernis, belend ten Oosten en Zuiden de Dijk, ten Westen de Saadjeswegen, ten Noorden mevrouw Bram van Schalkwijk met de notenboom op de Dijk staande. Koper Teunis Struik, melkboer te 's Graven Ambagt woonachtig.
D. de gemene helft in de Uitterdijk, gelegen onder Pernis, waarvan de onverdeelde wederhelft aan Teunis Struik toebehoort, strekkende van de Heijdschendijk noordwaarts aan tot de dijk van Elizabeth van der Gijp, weduwe van Gerrit Barendrecht. Koper Dirk Koster.
Toegangsnummer:
1277 Archieven van Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
51
 
 
 
 
 
Notariële akte
63 attestatie of verklaring 11-Nov-1820
Aktesoort:
attestatie of verklaring
Datering:
11-Nov-1820
Aktenummer:
63
Bladzijden:
79 t/m 82
Notaris:
Willem van den Broek
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Hendrik Hoppel en Pieter Hoppel - beiden bouwlieden - wonende onder Ridderkerk, enige kinderen van Maarten Hoppel; Dirk Koster - koopman - en zijn huisvrouw Niesje Noordzij, wonende te Charlois; Pietertje Noordzij, meerderjarig en ongehuwd, wonende onder 's Graven Ambagt, met hen beiden kinderen van Maria Hoppel aan haar verwekt door Leendert Noordzij; Pieter Hoppel - arbeider; Hendriksje Hoppel weduwe van Pieter Barendrecht - arbeidster - beiden wonende te Pernis; Jacob Pons en zijn huisvrouw Cornelia Hoppel - arbeiders wonende te Albrandswaard; Wouter Verduijn - bouwman - wonende te Albrandswaard; Wouter Verduijn - bouwman - wonende te Pernis als gemachtigde van Jacobus Konijnenburg - visser - en van zijn huisvrouw Niesje Hoppel; Hendrik Verhagen - visser - en van zijn huisvrouw Pietertje Hoppel, allen wonende te Pernis. Pieter, Hendriksje, Cornelia, Niesje en Pietertje Hoppel zijn de enige kinderen van Arie Hoppel en zijn de hier voorgenoemde kinderen van Maarten Hoppel, van Maria Hoppel en van Arie Hoppel, vermits het kinderloos vooroverlijden van Ariaantje Ariensdochter Verschoor in leven huisvrouw van Bastiaan 't Hart en voor 1/3 erfgenamen van Bastiaan Hoppel gewoond hebbende en op 8 mei 1820 overleden onder 's Graven Ambagt ingevolge zijn testament van 31 mei 1811. Arie Verschoor - visser - en zijn huisvrouw Jannigje Verschoor wonende te Pernis; Paulus Bijl, geen beroep hebbende en mede wonende te Pernis als gemachtigde van Willem Bijl wonende te Brielle. Willem en Pieter Bijl zijn de enige kinderen van wijlen Lijntje Verschoor in huwelijk door genoemde Paulus Bijl verwekt. Jannigje en wijlen Lijntje Verschoor zijn of waren de enige kinderen van Geertje Weltevreen, eerst weduwe van Pieter Verschoor en laatst weduwe van Bastiaan Hoppel aan haar in eerste huwelijk verwekt en erfgenamen van dezelve en wel Jannigje Verschoor voor 2/3 en de kinderen van wijlen Lijntje Verschoor voor het overige 1/3 in gevolge haar testament van 20 mei 1820.
Inhoud vervolg:
Zij bekennen te hebben ontvangen van Teunis Struijk, melkboer wonende te 's Graven Ambagt 715 gulden ter voldoening van de kooppenningen van een boomgaardje, gelegen onder de gemeente van Pernis, hebbende ten Oosten en Zuiden de Dijk, ten Westen de Laadjesweg en ten Noorden mevrouw Van Schalkwijk en van de gemene helft in een uitterdijk gelegen onder Pernis, waarvan de onverdeelde wederhelft aan dezelfde Teunis Struijk toebehoort.
Toegangsnummer:
1277 Archieven van Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
51
 
 
 
 
 
Notariële akte
62 attestatie of verklaring 11-Nov-1820
Aktesoort:
attestatie of verklaring
Datering:
11-Nov-1820
Aktenummer:
62
Bladzijden:
75 t/m 78
Notaris:
Willem van den Broek
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Hendrik Hoppel en Pieter Hoppel - beiden bouwlieden - wonende onder Ridderkerk, enige kinderen van Maarten Hoppel; Dirk Koster - koopman - en zijn huisvrouw Niesje Noordzij, wonende te Charlois; Pietertje Noordzij, meerderjarig en ongehuwd, wonende onder 's Graven Ambagt, met hen beiden kinderen van Maria Hoppel aan haar verwekt door Leendert Noordzij; Pieter Hoppel - arbeider; Hendriksje Hoppel weduwe van Pieter Barendrecht - arbeidster - beiden wonende te Pernis; Jacob Pons en zijn huisvrouw Cornelia Hoppel - arbeiders wonende te Albrandswaard; Wouter Verduijn - bouwman - wonende te Albrandswaard; Wouter Verduijn - bouwman - wonende te Pernis als gemachtigde van Jacobus Konijnenburg - visser - en van zijn huisvrouw Niesje Hoppel; Hendrik Verhagen - visser - en van zijn huisvrouw Pietertje Hoppel, allen wonende te Pernis. Pieter, Hendriksje, Cornelia, Niesje en Pietertje Hoppel zijn de enige kinderen van Arie Hoppel en zijn de hier voorgenoemde kinderen van Maarten Hoppel, van Maria Hoppel en van Arie Hoppel, vermits het kinderloos vooroverlijden van Ariaantje Ariensdochter Verschoor in leven huisvrouw van Bastiaan 't Hart en voor 1/3 erfgenamen van Bastiaan Hoppel gewoond hebbende en op 8 mei 1820 overleden onder 's Graven Ambagt ingevolge zijn testament van 31 mei 1811. Arie Verschoor - visser - en zijn huisvrouw Jannigje Verschoor wonende te Pernis; Paulus Bijl, geen beroep hebbende en mede wonende te Pernis als gemachtigde van Willem Bijl wonende te Brielle. Willem en Pieter Bijl zijn de enige kinderen van wijlen Lijntje Verschoor in huwelijk door genoemde Paulus Bijl verwekt. Jannigje en wijlen Lijntje Verschoor zijn of waren de enige kinderen van Geertje Weltevreen, eerst weduwe van Pieter Verschoor en laatst weduwe van Bastiaan Hoppel aan haar in eerste huwelijk verwekt en erfgenamen van dezelve en wel Jannigje Verschoor voor 2/3 en de kinderen van wijlen Lijntje Verschoor voor het overige 1/3 in gevolge haar testament van 20 mei 1820.
Inhoud vervolg:
Zij bekennen te hebben ontvangen van Pieter Bijl, arbeider wonende te Pernis, 522 gulden en 50 cent ter voldoening van 11/12 van de kooppenningen van een huis, schuur, woon- en zwingelketen en verder getimmerte, boomgaard en erf, staande en gelegen onder de gemeente 's Graven Ambagt. Ten Oosten en Zuiden belend door de weduwe van Willem van Gemeren, ten Westen Teunis Struijk en hebbende ten Noorden de Dijk.
Toegangsnummer:
1277 Archieven van Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
51
 
 
 
 
 
Notariële akte
61 attestatie of verklaring 11-Nov-1820
Aktesoort:
attestatie of verklaring
Datering:
11-Nov-1820
Aktenummer:
61
Bladzijden:
71 t/m 74
Notaris:
Willem van den Broek
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Hendrik Hoppel en Pieter Hoppel - beiden bouwlieden - wonende onder Ridderkerk, enige kinderen van Maarten Hoppel; Dirk Koster - koopman - en zijn huisvrouw Niesje Noordzij, wonende te Charlois; Pietertje Noordzij, meerderjarig en ongehuwd, wonende onder 's Graven Ambagt, met hen beiden kinderen van Maria Hoppel aan haar verwekt door Leendert Noordzij; Pieter Hoppel - arbeider; Hendriksje Hoppel weduwe van Pieter Barendrecht - arbeidster - beiden wonende te Pernis; Jacob Pons en zijn huisvrouw Cornelia Hoppel - arbeiders wonende te Albrandswaard; Wouter Verduijn - bouwman - wonende te Albrandswaard; Wouter Verduijn - bouwman - wonende te Pernis als gemachtigde van Jacobus Konijnenburg - visser - en van zijn huisvrouw Niesje Hoppel; Hendrik Verhagen - visser - en van zijn huisvrouw Pietertje Hoppel, allen wonende te Pernis. Pieter, Hendriksje, Cornelia, Niesje en Pietertje Hoppel zijn de enige kinderen van Arie Hoppel en zijn de hier voorgenoemde kinderen van Maarten Hoppel, van Maria Hoppel en van Arie Hoppel, vermits het kinderloos vooroverlijden van Ariaantje Ariensdochter Verschoor in leven huisvrouw van Bastiaan 't Hart en voor 1/3 erfgenamen van Bastiaan Hoppel gewoond hebbende en op 8 mei 1820 overleden onder 's Graven Ambagt ingevolge zijn testament van 31 mei 1811. Arie Verschoor - visser - en zijn huisvrouw Jannigje Verschoor wonende te Pernis; Paulus Bijl, geen beroep hebbende en mede wonende te Pernis als gemachtigde van Willem Bijl wonende te Brielle. Willem en Pieter Bijl zijn de enige kinderen van wijlen Lijntje Verschoor in huwelijk door genoemde Paulus Bijl verwekt. Jannigje en wijlen Lijntje Verschoor zijn of waren de enige kinderen van Geertje Weltevreen, eerst weduwe van Pieter Verschoor en laatst weduwe van Bastiaan Hoppel aan haar in eerste huwelijk verwekt en erfgenamen van dezelve en wel Jannigje Verschoor voor 2/3 en de kinderen van wijlen Lijntje Verschoor voor het overige 1/3 in gevolge haar testament van 20 mei 1820.
Inhoud vervolg:
Zij bekennen te hebben ontvangen van Hendrik van Eijk, bouwman en van Maria van Eijk, herbergierster, beiden wonende onder 's Graven Ambagt, 160 gulden ter voldoening van de kooppenningen van een boomgaard met de daarop staande schuur en houtloods, staande en gelegen onder de gemeente 's Graven Ambagt, tegenover het huis getekend no. 8. Ten Oosten en Noorden belend door Neeltje de Jong, weduwe van Willem van Gemeren, ten Westen de Dijk en ten Zuiden de Schenkel.
Toegangsnummer:
1277 Archieven van Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
51