Uw zoekacties: Notariële akten

Notariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

 

 

beacon
49  zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Notariële akte
16 boedelinventaris 25-mei-1660
Datering:
25-mei-1660
Aktesoort:
boedelinventaris
Aktenummer:
16
Bladzijden:
157 t/m 179
Notaris:
Jacobus Delphius
Standplaats:
Rotterdam
Akteplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Inventaris van Trijntgen Otten, weduwe van Franck Claesz Crooswijck, overleden in de nacht van 25-3-1660.
De inventaris bevat o.a.:
* Huisraad, goud- en zilverwerk, kleding, geld.
* Onroerend goed:
- een huis en erf aan de zuidzijde van de Hoochstraet, genaamd Het Raethuys Danswyck, ten oosten belend door Pieter Jacobsz van Braekel voor en het huis van Tryntgen Otten achter, ten westen de weduwe van Jacob Visch en strekkend achter tot op 't Steyger.
- een huis en erf naast het voornoemde huis op 't Steyger staand, belend door Hans van Nesch ten oosten, het voornoemde huis ten westen, strekkend voor uit de haven tot achter aan Pieter Jacobsz van Braeckel.
- Een huis en erf aan de noordzijde van de Houttuyn, belend door de weduwe en erfgenamen van Jan Pietersz, cnoopmaker, ten westen, strekkend uit de Houttuyn tot achter in de haven.
- een huis en erf aan de zuidzijde van de Nieuwe Haeven, belend door de erfgenamen van Ritchert Lincoln ten westen, strekkend tot burgemmester van der Meyden achter.
- een huis en erf aan de oostzijde van de Lombertstraet, belend door de erfgenamen van de weduwe van Harman Vogelesang ten zuiden, Maertgen Hieronimus ten noorden en achter strekkend tot de tuin van Jasper Coninck.
- een huis en erf aan de westzijde van de Delffsevaert waar uithangt De Coninginne van Engelant, belend door N.N. van Dulmen ten zuiden, de weduwe van Pieter Matthys ten noorden, achter strekkend tot de gang die strekt tot in de Raemstraet.
- de helft van een huis en erf, van ouds genaamd De Yserman, aan de zuidzijde van de Hoochstraet, gemeen met mr. Pieter Baelde (of diens vrouw ??), belend door Jan Hugen Coorenhart ten oosten, Andries Fransz van Zanten ten westen, achter strekkend tot het huis gekomen van Abel Fransz, maeckelaer.
- een tuinhuisje en erf aan de westzijde van de Gasthuyslaen buiten de Goutsepoort, belend door Leendert Pietersz Cruyt ten noorden, Jan Jansz Vinckesteyn ten zuiden en achter strekkend tot in de
Inhoud vervolg:
keursloot.
* 2 zarcken en graffsteden in de Groote kerck met nr. 238 suyderpant en nr. 164 middelpant.
* Brieven en obligaties:
- een rentebriefvan 600 gulden tot last van Corstiaen Pieters, figuerwercker, verzekerd op zijn huis in de Boomkens.
- een rentebrief van 2000 gulden ten laste van het gemmene lant op 't comptoir alhier d.d. 3-8-1627 met nr. 2456.
- een obligatie van 1000 gulden ten laste van ? op 't coptoir van Adriaen van berckel d.d. 22-9-1635 op naam van Aechien Pieters Wagensvelt, aangekocht en door transport in deze boedelgekomen.
- de boedel pretendeert 1961 gulden tot last van Micchiel Baelde.
Half juli is 4000 gulden gegeven aan Catarina Crooswyck, vrouw van Micchiel Baelde, om coopmanschappen mee te doen op basis van halve winst. (In 1659 protesteert Micchiel baelde daartegen en zegt 4000 gulden met moeder afgerekend te hebben)
- een brief van 4000 gulden ten laste van Adriaen Adriaensz Lantmeeter, wonend in het dorp Out Beyerlant, verzekerd op zijn land in Mijnsheerenlant en Moerkercken.
- een brief van 3500 gulden d.d. 20-7-1659 van Crijn Pietersz in de Corendyck, verzekerd op zijn land aldaar.
- enige brieven van weinig waarde te weten een ondershandse obligatie ten laste van de overleden dijkgraaf Harman van Wielijck, een brief ten laste van de weduwe van Alewijn Jacobsz Pinckeveer waarvan nog 300 gulden resteren, en een schuld van Cornelis van Hildam van 200 gulden.
* Schulden van huurders:
- Sophia en Aeltgen Otten van Doorne, moeyen, voor het huis op 't Steyger ad 24 gulden per jaar.
- Voor het huis in de Houttuyn, bewoond door Anthony Waerdemer, 200 gulden per jaar.
- Voor het huis op de Nieuwe Haeven, bewoond door Doretge Claesse, 62 gulden per half jaar.
- Voor het huis op de Hoochstraet, verhuurd aan Joris van den Berch, 150 gulden per jaar.
- Voor het huis aan de westzijde van de Delffsevaert, verhuurd aan Willem Leendersz Schoor voor 36 pond Vlaems per jaar.
De akte is opgemaakt op aangeven van
Inhoud2:
Micchiel Baelde en de testamentaire voogden over de minderjarige Otto Crooswijck, zijn broers Nicolaes Crooswyck en Johannes Crooswyck.
Otto Crooswyck was hierbij wel aanwezig.
Toegangsnummer:
18 Archieven van de Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
400
 
 
 
 
 
Notariële akte
19 verdeling van goederen 31-jan-1661
Datering:
31-jan-1661
Aktesoort:
verdeling van goederen
Aktenummer:
19
Bladzijden:
198 t/m 331
Notaris:
Jacobus Delphius
Akteplaats:
Rotterdam
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Inventaris van Marinis Claesz Juynbol, out-capiteyn ter zee ten dienste van den landen, overleden op 20-12-1659, opgemaakt in bijzijn van Nicolaes Juynbol en Johan van Haelen, executeurs testamentair en administrateurs, en de verdeling van de nalatenschap.

De zeer omvangrijke inventaris bevat o.a.:
* Inboedel, (zeemans)kleding, goud- en zilverwerk (waarvan iets is weggegeven volgens testament aan Eeuwout Geleynsz), serviesgoed, koperwerk, een schilderij met Maerten Herpersz Tromp als capiteyn, een schilderij van de overleden Marinis met zijn 3 broers Niclaes, Dirck en Anthony, boeken (o.a. betreffend overleden scheepsvolk), 2 varkens in de kelder, boeken o.a. van de auteurs Everard van Reidt, Adriaen Hazius, Hugo de Groot, Cats, Franciscus Putarchus, Adanii Oliari, Bernardt Stockman, Augustinus Wichman en Jan Bot, linnengoed o.a. met merk van Maertgen Aryens, zeegereedschap en vlaggen, geld, gouden en zilveren munten, zakjes geld in kisten ter waarde van 12.995 gulden en 15 stuivers.

Bij diverse goederen staan namen van naaste familie: Nicolaes Juynbol, Lysbeth Claes, Maertge Claes, Hadewia Claes, Schout Ruytte, Sara Claes en Johan van Haelen.

* Onroerend goed:
- Het woonhuis en erf van de overledene aan de noordzijde van de Nieuwe Haven, belend door de weduwe van cap. de Vries ten oosten, de weduwe van David Jansz Cloot ten westen, achter strekkend tot het pakhuis van de weduwe van Pieter Hoogendyck.
(Dit huis wordt verkocht aan vice-admirael Cortenaer voor 11.525 gulden)
- Een huis en erf aan de zuidzijde van de Meent, belend door de weduwe van Cornelis Aryensz van der meijden ten westen, achter strekkend tot in de gemene buursteeg.
(Dit huis wordt verkocht aan Aryen Jansz van Erfft voor 2900 gulden)
- Een huis en erf aan de zuidzijde van de Hoochstraet tegenover het Schuthuys, belend door Pieter Pietersz Minnebroer ten oosten, Jan Aelbrechsz Cuyper ten westen, en achter strekkend tot in de Groenendael.
(Dit huis is gekomen van
Inhoud vervolg:
Maertge Adriaens, de moeder van de overledene, en wordt gekocht door een zuster van de overledene.)
- 3 dwerse tuynen en erven, t.w.
1) een tuin met een stene huisje en andere huisjes en een opstal met beplanting, gelegen buiten de Goutse poort aan de westzijde van de Goutse Rijwech, belend door de volgende tuinen ten oosten en Gerrit Muyser ten westen.
(Deze tuin wordt verkocht aan Euwout Blanckert voor 2592 gulden)
2) een tuin met tuinhuisjes en beplanting, belend door de volgende tuin ten oosten en de voorgaande tuin ten westen.
3) Een tuin met een tuinhuisje en beplanting, belend door de weduwe van Jan van Nuffelen ten oosten en de voorgaande tuin ten westen.
De 3 tuinen strekken van de laen tot achter in de sloot.
(De laatste 2 tuinen worden samen verkocht aan Lambert Erckelens voor 2250 gulden)
- De zarck en graffstede in de Kleijne kerck alhier met nr. 79.

* Obligaties en schuld- of rentebrieven:
- Een obligatie van 6000 gulden ten laste van Johan van berckel, ontfanger-generael van Hollant en Westvrieslant d.d. 1-9-1647 en goedgekeurd op 5-10-1647. (fol.1091)
-Een obligatie van 12.000 gulden ten laste als voren d.d. 19-12-1644 en goedgekeurd op 26-1-1645. (fol. 1171)
-Een obligatie van 6000 gulden ten laste als voren d.d. 1-9-1647, goedgekeurd op 5-10-1647. (fol. 1091)
-Een obligatie van 7000 gulden ten laste als voren op naam van Maertgen Adriaens, wduwe van cap. Claes Juynbal, d.d. 1-11-1644, goedgekeurd 8-11-1644. (fol.664v)
- Een obligatie van 3200 gulden ten laste als de vorige op naam van Maerten Herpersz d.d.
12-10-1644, goedgekeurd op 2-11-1644 (fol. 617v)
- Een obligatie van 1600 gulden ten laste als de vorige op naam van de overleden d.d.
12-7-1644, goedgekeurd op 2-11-1644 (fol. 423)
- Een obligatie van 2400 gulden ten laste als de vorige op naam van Maertge Adriaens d.d.
8-6-1644, goedgekeurd op 17-6-1644 (fol. 332)
- Twee obligaties 7000 gulden ten laste als de vorige op naam van de overledene d.d.
Inhoud2:
25-2-1644, goedgekeurd op 2-11-1644 (fol. 94 en 94v)
- Een obligatie van 6000 gulden ten laste van de Staten van Hollant en Westvrieslant op 't comptoir ten Briel op naam van Harper Maertensz d.d. 6-5-1632, goedgekeurd op 25-5-1632 (fol. 330v)
- Een obligatie van 1200 gulden ten laste en comptoir als de vorige op naam van Maerten Herpersz Tromp d.d. 8-6-1634, goedgekeurd 18-8-1634.
- Twee obligaties van 1000 gulden ten laste van de Staten van Hollant en Westvrieslant op 't comptoir te Delff op naam van Frans van der Hoeven ten behoeve van de kinderen van Assuerus van Moerkercken d.d. 17-8-1642, goedgekeurd op 27-10-1642 (fol 195)
- Een obligatie van 300 gulden ten laste als de vorige d.d. 16-8-1642, goedgekeurd op 28-10-1642 (fol. 197)
- Een obligatie van 700 gulden ten behoeve en last als de vorige d.d. 1-4-1642, goedgekeurd 2-7-1642.
-Een schepenrentebrief van 3000 gulden, sprekend op het huis en ten laste van Ad. Balthazar Bazius d.d. 11-12-1652.
- Een obligatie van 5000 gulden ten laste van de Admiraliteit alhier op naam van Anna van Dorp d.d. 31-9-1648.
- Een ondershandse obligatie van 500 gulden ten laste van Sara van Baerle d.d. 16-6-1655.
- Een obligatie van 1200 gulden ten laste als de vorige d.d. 15-12-1652.
- Een obligatie van 2000 gulden ten laste van de Admiraliteit alhier op naam van Anna Jacoba d.d. 1-7-1645.
- Een obligatie ten laste als de vorige op naam van Emilia van Dorp d.d. 26-6-1650.
- Een ondershandse obligatie van 600 gulden ten laste van Maertge Claes Juijnbols van 1e pinksterdag 1659. (De obligatie ligt in een brief van 1200 gulden die aan Maertge toekomen)
- Een ondershandse obligatie van 300 gulden, als rest van een groter bedrag, ten laste van Cornelis van der Wiel te Brielle d.d. 15-7-1651.
- Een rentebrief van 2000 gulden ten laste van de Ridderschap, Edelen en Steden van Hollant en Westvrieslant d.d. 1-7-1643.
- Een rentebrief van 2000 gulden ten laste en op het voornoemde comptoir op naam van de
Inhoud3:
weduwe van Claes Marinisz Juijnbol d.d. 15-7-1636, die aan capt. Marinis Claesz Juijnbol toekomt (fol. 3584)
- Een brief van 3000 gulden ten laste en op 't comptoir en op naam als de vorige d.d. 1-5-1640 (fol. 4442)
- Een brief van 2200 gulden idem. (fol. 3852)
- Een brief van 2000 gulden ten laste en op 't comptoir als de vorige op naam van de overledene d.d. 1-6-1640 (fol. 4443)
- Een rentebrief van 1959 gulden 6 stuivers ten laste en op naam als de vorige d.d. 1-12-1639 (fol. 4245)
- Een rentebrief van 4000 gulden ten laste en op 't comptoir als de vorige d.d. 1-7-1638 (fol. 3865)
- Een schepenrentebrief van 3000 gulden sprekend op het huis en tenlaste van Jan van Loon, out schepen, d.d. 6-5-1653.
- Een obligatie van 1000 gulden onder de hand ten laste van Jan van Loon d.d. 15-7-1654.
- Een obligatie van 200 gulden op naam van Sara Claes.
- Een renversael waarbij N.N. Baerssenburch, rentmeester te Willemstadt, aan de overledene een rest van 965 gulden 2 stuivers bekent schuldig te zijn d.d. 20-6-1658.
- Een obligatie van 80 gulden. Christina de Vries is dit bedrag schuldig aan de overledene d.d. 16-7-1659.
- Een obligatie van 200 gulden ten laste van capt. Daniel van Biesevelt d.d. 29-11-1650.
- Een obligatie van 50 gulden ten laste als de vorige d.d. 7-4-1656.
Op deze obligatie staat in het handschrift van de overledene: 25 gulden voorgeschoten aan capt. Biesevelt op 29-5-1656 omdat hij zoude twist opdoen.
Tesamen 75 gulden.
- Een ondershandse obligatie van 200 gulden ten laste van Arnout Wagensvelt d.d. 8-9-1659.
- Een obligatie van 3300 gulden op Lidia Juynbols, vrouw van Niclaes Juijnbol die naast Johan van Haelen gesteld is als executerur van zijn oom capt. Marinis Juynbol. Niclaes beweert de obligatie binnen een jaar aan zijn oom afgelost te hebben.
- Een rentebrief van 1100 gulden ten laste van de Ridderschap, Edelen en Steden van Hollant en Westvrieslant op het comptoir alhier d.d. 4-2-1641 ten profijte van Maertge
Inhoud4:
Adriaens (fol. 4027)
- Een obligatie van 1600 gulden ten laste van de Admiraliteyt alhier op naam van Willem Hillebrantsz d.d. 28-10-1645.
- Een obligatie van 2075 gulden ten laste van de Staten van Hollant en Westvrieslant op naam van Harman Harmansz op 't comptoir te Dordrecht d.d. 4-6-1644.
- Een obligatie van 400 gulden ten laste van de burgemeester, schepenen , raeden, out raeden en goede luyden van achte der stad Dordrecht d.d. 11-10-1639.
* Obligaties die voor dubieus worden gehouden:
- Een obligatie van 2350 gulden, voor notaris Pieter van der Licht d.d. 13-3-1652 verleden door Jan Roelofsz van Nieuveen.
Achter op de obligatie staat dat de overledene 335 gulden ontvangen heeft van Cornelis Gerritsz Jonckhelt en 57 gulden 2 stuivers van Willem den Boer.
- Een obligatie van 100 gulden ten laste van Jan Roelofsz van Nieuwveen d.d. 7-2-1658.
- Een obligatie van 200 gulden ten laste van Joost van Coulster d.d. 16-8-1652.
Achterop heeft de overledene geschreven: rest nog 200 gulden van capt. Coulster voor huishuur over 1654.
Tesamen 400 gulden.
- Een obligatie van 100 gulden ten laste van de vrouw van cap. Coulster d.d. 22-9-1656 en 50 gulden d.d. 12-10-1656.
- Obligaties van 2000 gulden ten laste van de Westindische Compagnie alhier d.d. 22-7-1643 en van 3000 gulden d.d. 4-7-1643.
- Een obligatie van 580 gulden ten laste van Jan Engelen d.d. 21-1-1659, verleden voor noteris Arnout Wagensvelt.
- Een papiertje met de naam Heindrick Smiths.
- Een schuldbekentenis van 100 gulden van Bastiaen Jansz, commissaris te Vlissingen, d.d. 2-11-1639, die hij zal betalen zodra zijn rekening door de Admiraliteyt is vergoed.
- Een handtekening van Henry Smith van 30 gulden d.d. 24-2-1652.
- Een obligatie van 158 gulden 4 stuivers ten laste van Pieter van Aelmonde d.d. 6-6-1654 en een kwitantie van van Aelmonde dat hij het bedrag aan Marinis Juynbol schuldig is.
- Een kopie van een uitspraak van de Hooge Raed in Hollant, betreffende een
Inhoud5:
vicarie gefundeerd in de kerck ten Briel.

* Te vorderen huishuur van
- Coenraet Luijders, chirurgyn, bewoner van het huis op de Hoochstraet, over 2 maanden ad 150 gulden per jaar.
- Aryen Jansz van Elst ?? , bewoner van het huis op de Meent. De huur bedraagt 112 gulden per jaar.
- Huurders van kamers in het huis op de Meent, voor 8 maanden ad 50 gulden per jaar.

* Lasten van de boedel:
- Een schuld van 1781 gulden 5 stuivers aan zijn zusters en de kinderen van zijn overleden broer cap. Claes Juynbol, uit de goederen van zijn moeder, betreffende borgtocht, volgens de uitspraak van het gerecht en hof van justitie.
- Een schuld van 12.106 gulden 12 stuivers 9 penningen aan zijn 4 zusters en de kinderen van zijn overleden broer, gekomen van zijn overleden broer Dirck Claesz Juijnbol. Nog schuldig aan Lysbeth Claes, Hadewia Claes, Frederick Scharphoff uit moeders, resp. grootmoeders besterf.
- 6000 gulden volgens het testament van de overledene aan Frederick Scherphoff, zoon van de overleden Maria Juijnbols.
- 4000 gulden als prelegaat aan Nicolaes Juynbol.
- 3000 gulden volgens het testament aan Joan van Haelen.
- 1000 gulden volgens het testament aan Magdalena en Pieter van Haelen, kinderen van Joan van Haelen, als dooppeter van de kinderen.
- 300 gulden volgens het testament aan Dirckie van Rees, zijn dienstmaecht.
- 200 gulden volgens het testament aan Eeuwout Geleynsz, zijn dienaer.
- 300 gulden aan de diaconie-armen van de gereformeerde gemeente alhier en 300 gulden aan de wezen.
- 30 gulden aan Sara Claes als rest van het prelegaat van moeders goed.
-Hadewia Claes zegt dat haar overleden broer cap. Marinis Juynbol haar 75 gulden heeft beloofd voor een half jaar kostgeld per 1-5-1660 voor haar zoon Niclaes van der Cop.
- Nicolaes Juynbol pretendeert 6000 gulden van zijn overleden oom, omdat sedert zijn trouwdag met zijn huidige vrouw, zijn overleden oom zijn goederen heeft getaxeerd op 7000 gulden en hij voor zijn vaders
Inhoud6:
bewijs slechts 1000 gulden heeft gehad. Zijn oom beloofde dat aan te vullen tot 7000 gulden, maar dat is nog niet gebeurd.
- Schulden die door executeur Joan van Haelen zijn betaald aan:
+Pieter van Rhoon en Leendert Pietersz van Overschie voor een schip mest, in april 1659 aan capt. Juynbol geleverd.
+de vrouw van Gabriel de Molyn voor taxatie van zilver.
+Eeuwout Geleynsz, voogeschoten voor een schip zand.
+Wouter van der Dusse voor zeep.
+Cornelis Knoop en Maerten Lievensz, redetreckers, voor taxatie van het huis op de Meent.
+Dingenom Tonisz voor haring.
+Pieter Onoff, schoenmaker Jan Ariensz van Kerren, Jan van Eyck voor spyckers, Tjerck van der Heyden voor haver en boter, metselaer Aldert Lucasz, vendumeester Dirck van Raye voor goederen die capt. Juynbol op het erfhuis van vice-admiraal de With gekocht heeft, Bastiaen Jacobs voor arbeidsloon in de tuinen, Lysbeth Lievens, weduwe van Cornelis Maertensz, cleyn Pietge de Smith, Jan Pietersz Timmer voor molengeld voor 3 tuinen.
- Gillis Carpentier, stadtsroeper, voor het recht om te veilen en te verkopen, Jan Jonckers voor schoolgeld voor Eeuwout Geleynsz.
- vertering in de Keijsershoff, Geertruyt Nijs als rest voor de leverantie van bier volgens de uitspraak van de vredemakers, burgemeester en schepenen betreffende de kwestie met Gerrit Muyser en de tuin,
Emanuel Willems, clerck ter secretarie, Gerrit de timmerman, Adriaen de tuynder, brouwer IJsbrant Dircx voor bier, Dirckie van Rees voor een half jaar huur, Symon Cornelis om hem uit zijn slavernie te trecken, Meutge Tryntgen, weduwe van Anthony Juynbol.
De lasten bedragen tesamen 16.881 gulden 16 stuivers en 7 penningen.

* Doodschulden o.a. aan:
Coster Dirck Symons, Arnout Leers, pastijbacker Johannis de Graeff, backer Aert Goversz Verelst, beenhacker Jan van Dort, Teunis Dircxsz Heempster, Teunis Jansz, Gerrit Jansz Bock, Meutge Maertge, Maertge het kalckwijff, schoenlapper Jan Fransz om N.N. Schaephoff in 't Zuytlant op
Inhoud7:
te halen voor de begrafenis, Nicolaes van der Cop om de moeye te Delff op te halen , Lambert Willemsz Snijders voor het beschilderen van 2 wapens, schrijnwercker Jan Romeyn, Jan Ariensz van der Kerre voor schoenen, Bastiaen van Weynegem voor stoffen, cleermaker Phillips van Nes, Lodewyck Bommelaer voor een hoed, Johannes Honing, Niesken Teunis, cleermaker Jan Claesz, Jan Claesz Zuycker, Mayken Boogaerts, Heindrick Bocx, Phillips van den Heuvel voor de levering van 14 zilveren bekertjes, apotheker van de Kemp, Gijsbert van den Bosch voor wijnen, doctor Justus Ryckewaert, Adriaen van der Cop voor verband en een jaar scheergeld, doctor Dirck Sijsmus, Catalyntge van den Berch, Jan Marsschaers, naeldemaker Pieter Willemsz, Marycken Aerts, Annetge van den Berch.
De doodschulden bedragen tesamen 1276 gulden 17 stuivers 4 penningen.

*Onkosten van de huishouding van 22-12-1659 tot 31-3-1660 o.a. aan:
Adriaen van der Cop, Dirckie van Rees, Schout Pieter van Ruijtten, de karreman en de clapwaecker, Lysbeth Arents de waster, meutge Neeltge, Heindrick van Cuijck, tesamen 525 gulden.

De huishoudelijke goederen worden verdeeld door Johan van Haelen, Hadewis Claes, Niclaes Juynbol, Eewout Geleynsz, schout Ruijtte, Notaris Delphius, Lysbeth Claes, Maertge Claes en Adriaen van der Cop.

De erfgenamen zijn:
Lysbeth Claes Juynbol, haar broer Dirck Juynbol, haar zuster Maertge Claes Juynbol, haar zuster Sara Claes Juynbol en haar zuster Hadewia Claes Juynbol.
Toegangsnummer:
18 Archieven van de Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
400
 
 
 
 
 
Notariële akte
140 schuldbekentenis 1665-05-28
Aktesoort:
schuldbekentenis
Datering:
1665-05-28
Aktenummer:
140
Bladzijden:
221 t/m 222
Notaris:
Pieter de Weerdt
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Obligatie, [comparant] Adriaen Gruterus, [comparant] Huych Pieters Cranendonck,Pieter Huygen Cranendonck, [overleden], man van: Lijsbeth Pleunen Verschoor, [comparant] Pleun Pieters Cranendonck, [comparant] Roel Ariens Cruythoff, Moerkercker, [comparant] Aryen Dircxen Moerkercken, te Moerkercken, (comparant) Lijsbeth Pleunen Verschoor, vrouw van: Pieter Huygen Cranendonck (overleden),Gerrit van Dalffsen -procureur voor het Hof van Holland,Maerten Kemels -procureur voor het Hof van Justitie en voor het Hof van Holland
Toegangsnummer:
18 Archieven van de Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akte
228 machtiging 12-apr-1666
Datering:
12-apr-1666
Aktesoort:
machtiging
Aktenummer:
228
Bladzijden:
472 t/m 473
Notaris:
Jacobus Delphius
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Abraham Boschman machtigt zijn vrouw Elisabeth Blom om de goederen, hem van zijn tante Maria Henricx Boschmans aanbestorven, op zijn huis aan de Kipstraet en op zijn kaatsbaan te beleggen en de jaarlijkse rente der goederen aan hem uit te keren. Maria was weduwe van Abraham Dullaert, oud baljuw alhier. Zij heeft 28/01/1653 voor notaris Adriaen Kieboom alhier testament opgemaakt. De goederen berusten onder de executeurs testamentair Hartman de Custer en Joost Pietersz de Commere.Elisabeth Blom heeft 15/07/1661 procuratie ontvangen voor schrijver Jacob Moerkercken en getuigen.
Toegangsnummer:
18 Archieven van de Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
388